Beneficiile Acidului Hialuronic - Reprezentant oficial al companiei TEOXANE

Beneficiile Acidului Hialuronic

Funcțiile benefice ale AH pentru îngrijirea pielii și sănătății sunt considerabile/largi și variate. Găsit în pielea noastră, articulații, ochi și țesut conjunctiv, cea mai importantă funcție a AH este capacitatea sa foarte mare de reținere a apei.

BENEFICIILE ACIDULUI HIALURONIC

În pielea noastră, AH este prezent în cantități mari în matricea extracelulară (ECM). Datorită capacității sale semnificative de a atrage și lega moleculele de apă, AH este important pentru menținerea structurii și volumului pielii. Împreună, colagenul, elastina și AH formează matricea pielii, oferind structură și textură.

Acidul hialuronic are un rol în vindecarea țesuturilor și rănilor. În articulații, AH este prezent în cartilaj și lichid sinovial, acționând atât ca lubrifiant cât și ca amortizor.

ACIDUL HIALURONIC ÎN ÎNGRIJIREA PIELII

Pe măsură ce îmbătrânim, țesutul pielii noastre devine deshidratat, iar fibrele de colagen și elastină își pierd structura, ceea ce duce la pierderea volumului pielii și la formarea ridurilor și a șanțurilor nazolabiale care sunt caracteristici obișnuite pielii îmbătrânite. AH ajută la reducerea ridurilor și îmbunătățirea sănătății pielii Acidul hialuronic oferă umiditate continuă pielii noastre prin legarea de până la 1000 de ori a greutății sale în apă. Este unica substanță biologică care poate reține această cantitate de apă. Într-adevăr, una dintre caracteristicile pielii tinere este conținutul său de umiditate care ajută să mențină pielea netedă, hidratată și sănătoasă.

Odată cu vârsta, capacitatea pielii noastre de a produce AH scade: pielea noastră pierde umezeala, ceea ce duce la pierderea fermității și elasticității. Acidul hialuronic are un rol semnificativ în reducerea daunelor oxidative ale pielii noastre cauzate atât de factori interni cât și externi, precum iradierea UV (denumită și îmbătrânire prematură). Modul principal prin care AH ajută la îmbunătățirea aspectului pielii îmbătrânite prematur este prin reducerea pierderilor de apă din epidermă. Îmbătrânirea pielii este la fel influențată de modificările hormonale: scăderea producției de hormoni sexuali precum estrogenul poate duce la scăderea colagenului, ceea ce duce la uscăciune, pierderea elasticității și încrețirea pielii noastre.

Filerele dermice cu AH de nouă generație au fost create special pentru a adapta mișcările și dinamismul fețelor noastre. Acestea oferă un efect de creștere a volumului imediat și sunt proiectate pentru a crea sau restaura volumele faciale și pentru a modela contururile faciale. Datorită capacității sale de a stimula producția de colagen și a capacității sale excelente de reținere a apei, acidul hialuronic menține, de asemenea, pielea noastră netedă, bine hidratată (și cu un efect de volum).

ACIDUL HALURONIC PENTRU SĂNĂTATE

Datorită prezenței sale în multe structuri din întregul corp, au fost deja descoperite numeroase utilizări medicale pentru acidul hialuronic. Unele utilizări de bază includ:

  • Formarea cicatricelor în rănile chirurgicale poate fi prevenită prin administrarea AH în timpul operației.
  • Crearea rezultatelor benefice în urma vindecării rănilor
  • Tratamentul osteoartritei genunchiului și a artritei reumatoide.
  • Tratamentul cataractei
  • Agent de administrare a medicamentelor pentru diferite căi de administrare, inclusiv oftalmice, nazale, pulmonare, parenterale și topice

Beneficiile Acidului Hialuronic

BENEFICIILE ACIDULUI HIALURONIC

Funcțiile benefice ale AH pentru îngrijirea pielii și sănătății sunt considerabile/largi și variate. Găsit în pielea noastră, articulații, ochi și țesut conjunctiv, cea mai importantă funcție a AH este capacitatea sa foarte mare de reținere a apei. 1-4 În pielea noastră, AH este prezent în cantități mari în matricea extracelulară (ECM). Datorită capacității sale semnificative de a atrage și lega moleculele de apă, AH este important pentru menținerea structurii și volumului pielii. Împreună, colagenul, elastina și AH formează matricea pielii, oferind structură și textură. 7,9 Acidul hialuronic are un rol în vindecarea țesuturilor și rănilor. În articulații, AH este prezent în cartilaj și lichid sinovial, acționând atât ca lubrifiant cât și ca amortizor. 3,9

ACIDUL HIALURONIC ÎN ÎNGRIJIREA PIELII

Pe măsură ce îmbătrânim, țesutul pielii noastre devine deshidratat, iar fibrele de colagen și elastină își pierd structura, ceea ce duce la pierderea volumului pielii și la formarea ridurilor și a șanțurilor nazolabiale care sunt caracteristici obișnuite pielii îmbătrânite. 4,7,11 AH ajută la reducerea ridurilor și îmbunătățirea sănătății pielii Acidul hialuronic oferă umiditate continuă pielii noastre prin legarea de până la 1000 de ori a greutății sale în apă. Este unica substanță biologică care poate reține această cantitate de apă. Într-adevăr, una dintre caracteristicile pielii tinere este conținutul său de umiditate care ajută să mențină pielea netedă, hidratată și sănătoasă. Odată cu vârsta, capacitatea pielii noastre de a produce AH scade: pielea noastră pierde umezeala, ceea ce duce la pierderea fermității și elasticității. 4,6,7,8,11,12 Acidul hialuronic are un rol semnificativ în reducerea daunelor oxidative ale pielii noastre cauzate atât de factori interni cât și externi, precum iradierea UV (denumită și îmbătrânire prematură). 8 Modul principal prin care AH ajută la îmbunătățirea aspectului pielii îmbătrânite prematur este prin reducerea pierderilor de apă din epidermă. Îmbătrânirea pielii este la fel influențată de modificările hormonale: scăderea producției de hormoni sexuali precum estrogenul poate duce la scăderea colagenului, ceea ce duce la uscăciune, pierderea elasticității și încrețirea pielii noastre. 12 Filerele dermice cu AH de nouă generație au fost create special pentru a adapta mișcările și dinamismul fețelor noastre. Acestea oferă un efect de creștere a volumului imediat și sunt proiectate pentru a crea sau restaura volumele faciale și pentru a modela contururile faciale. 10 Datorită capacității sale de a stimula producția de colagen și a capacității sale excelente de reținere a apei, acidul hialuronic menține, de asemenea, pielea noastră netedă, bine hidratată (și cu un efect de volum). 9

ACIDUL HALURONIC PENTRU SĂNĂTATE

Datorită prezenței sale în multe structuri din întregul corp, au fost deja descoperite numeroase utilizări medicale pentru acidul hialuronic. Unele utilizări de bază includ: 13
  • Formarea cicatricelor în rănile chirurgicale poate fi prevenită prin administrarea AH în timpul operației.
  • Crearea rezultatelor benefice în urma vindecării rănilor
  • Tratamentul osteoartritei genunchiului și a artritei reumatoide.
  • Tratamentul cataractei
  • Agent de administrare a medicamentelor pentru diferite căi de administrare, inclusiv oftalmice, nazale, pulmonare, parenterale și topice

Necesitățile în dependență de zonă

Utilizarea Acidului Hialuronic

Referințe
  1. Fraser JR, Laurent TC, Laurent UB. Hyaluronan: its nature, distribution, functions and turnover. J Intern Med. 1997 Jul;242(1):27-33.
  2. Robert L, Robert AM, Renard G. Biological effects of hyaluronan in connective tissues, eye, skin, venous wall. Role in aging. Pathol Biol (Paris). 2010 Jun;58(3):187-98.
  3. Robert L. Hyaluronan, a truly “youthful” polysaccharide. Its medical applications. Pathol Biol (Paris). 2015 Feb;63(1):32-4.
  4. Papakonstantinou E, Roth M, Karakiulakis G. Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermatoendocrinol. 2012 Jul 1;4(3):253-8.
  5. Valachová K, Volpi N, Stern R, Soltes L. Hyaluronan in Medical Practice. Curr Med Chem. 2016;23(31):3607-3617.
  6. Stern R, Asari AA, Sugahara KN. Hyaluronan fragments: an information-rich system. Eur J Cell Biol. 2006 Aug;85(8):699-715.
  7. Farage MA, Miller KW, Elsner P, Maibach HI. Structural characteristics of the aging skin: a review. Cutan Ocul Toxicol. 2007;26(4):343-57.
  8. Brown MB, Jones SA. Hyaluronic acid: a unique topical vehicle for the localized delivery of drugs to the skin. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2005 May;19(3):308-18.
  9. Anderegg U, Simon JC, Averbeck M. More than just a filler – the role of hyaluronan for skin homeostasis. Exp Dermatol. 2014 May;23(5):295-303.
  10. Data on File. 3
  11. Lemperle G, Holmes RE, Cohen SR, Lemperle SM. A classification of facial wrinkles. Plast Reconstr Surg. 2001 Nov;108(6):1735-50
  12. Stevenson S, Thornton J. Effect of estrogens on skin aging and the potential role of SERMs. Clinical Interventions in Aging. 2007;2(3):283-297.
  13. Dahiya P, Kamal R. Hyaluronic Acid: a boon in periodontal therapy. N Am J Med Sci. 2013 May;5(5):309-15.